Gå til hovedinnhold
IDENTITET

Illustrasjoner

Det er utviklet et eget illustrasjonsbibliotek for Entur i samarbeid med SDG. Illustrasjonene kan brukes på alle type flater i Entur.

Motivene i illustrasjonene viser ulike situasjoner og møter i trafikkbildet som er en representasjon av Enturs rolle i kollektiv-Norge. Illustrasjonsstilen tar utgangspunkt i norsk natur og landskap, og tar opp elementer fra Entur sin visuelle profil for å skape gjenkjennelse og en rød tråd i identiteten. Illustrasjonenes fremste oppgave er å myke opp og menneskeliggjøre uttrykket i våre digitale flater.

Ved behov for andre formater eller utsnitt av materiale som ligger i illustrasjonsbiblioteket, kontakt oss på Slack i #talk-designsystem. Vi jobber også med å utvikle animasjoner av noen av motivene, etter smidige prinsipper, litt etter litt. Det er foreløpig ikke avklart om de animerte illustrasjonene skal legges ut her eller et annet sted.

Filformater

Alle illustrasjonene er tilgjengelig i png- og svg-format. På denne siden vil du finne png-versjonen ved å klikke på «Last ned illustrasjon»-knappen på bildet. Trenger du svg-formatet er det foreløpig kun tilgjengelig via Google Drive.

Hovedillustrasjon

Hovedillustrasjonen skal anvendes slik at det oppleves som brukerens første møte med Entur, og brukes for å introdusere hvem vi er. Brukes f.eks på introsider som onboarding-illustrasjon.

Hovedillustrasjon med ramme

Landskapsformat

Disse illustrasjonene er spesielt tiltenkt landningssider på web. Illustrasjonene bidrar med å fremheve, visualisere og myke opp innholdet på en ellers teksttung side. Disse skal helst dekke hele nettsidens fulle bredde. Ved andre formater (f.eks. i to-kolonners grid) skal det benyttes mindre utsnitt av landskapene.

Landskapsformat med ramme

Kvadratiske motiv

De små illustrasjonene brukes primært på informasjonssider, modaler, infomeldinger, feilmeldinger og sider hvor det mangler innhold («empty states»).

Disse motivene er designet for å hyggeliggjøre meldinger som kan være kjedelig eller irriterende for brukeren å få. Det skal ikke brukes mer enn tre slike illustrasjoner på én sidevisning, og i tilfeller hvor det brukes mer enn én illustrason på en side bør de settes i et fler-kolonners grid.

Dyremotiv

Dyremotiv med sirkelbakgrunn

Landskapsmotiv

Transportmotiv

Rediger denne siden på Bitbucket