Gå til hovedinnhold
TOKENS

Designtokens er vårt felles designspråk satt i system - bindeleddet mellom alle flater.

npm install @entur/tokens
@import '@entur/tokens/dist/styles.css';

Ved bruk av pakken @entur/tokens så har man tilgang til alle gjenbrukbare verdier som kan brukes for å designe sider og komponenter for å følge Entur sin visuelle identitet. Disse kan aksesseres enten ved CSS, SASS, LESS eller Javscript.

Hva er tokens?

Tokens i et designsystem er nøkkelverdier som representerer farger, typografi, spacing, skriftstørrelser osv. De er grunnleggende byggeklosser som brukes til å definere og vedlikeholde design på tvers av produkter.

Å ha et sett med tokens gir flere fordeler. For det første muliggjør det konsistens, ved å sørge for at de samme designelementene brukes konsekvent overalt i et produkt. Dette skaper en helhetlig opplevelse for brukerne. Videre forenkler tokens vedlikeholdet, da endringer bare trenger å gjøres på ett sted, og de blir automatisk oppdatert over hele systemet. Dette sparer tid og reduserer risikoen for feil.

Kort sagt, tokens er en nødvendig del av et designsystem for å oppnå konsistent design og effektivt vedlikehold av designelementer på tvers av et produkt eller en plattform.

Rediger denne siden på Bitbucket